Over Q-Factory Hotel

Welkom in Q‑Factory Hotel. Het meest muzikale hotel van Amsterdam. Wat maakt Q‑Factory Hotel speciaal? Natuurlijk zijn er hotelkamers (vier soorten zelfs) en een café, maar dat zijn gewoon de basics. Er is nog veel meer…

Ten eerste, de buurt. We zitten in het hart van Amsterdam Oost waar alles begint wat volgend jaar in de rest van de stad gebeurt. NS-stations Muiderpoort en Amstel zijn om de hoek en je kunt je auto kwijt in de grote Q‑Park parkeergarage onder het gebouw.
Ten tweede, het gebouw Q‑Factory zelf. Hier komt alles bij elkaar. Artiesten, muzikanten, toeristen en locals. Door alle activiteiten in de concertzalen, oefenruimtes, het café en de creative spaces hangt er een vibe die volgens ons uniek is.
Ten derde, de energie, en dan niet die creatieve energie, maar gewoon de energie waarmee jij je smartphone oplaadt en waarmee je kamer verwarmd wordt. ’t Is een beetje technisch verhaal, maar ons gebouw heeft een WKO-installatie om warmte en kou op te slaan en later te gebruiken voor verwarming of juist koeling. Dat bespaart een hoop energie. Veel van ons meubilair is gerecycled (mooi woord voor tweedehands) en we besparen op afval door geen gebruik te maken van stuksverpakkingen voor zeep bijvoorbeeld. Er is nog meer, maar het komt er op neer dat wij een hotel zijn met een heel klein carbon voetafdrukje.

Alles bij elkaar kan dit ervoor zorgen dat je tijdens je verblijf bij ons misschien de rest van de stad niet eens ziet. Dat is jammer, maar ook een reden om nog eens terug te komen. Dan pak je gewoon een van onze slicke VanMoof fietsen en ga je alsnog de stad verkennen.

Klaar om te boeken? Bij de receptie betaal je veilig en snel, cashless, met pin of credit card.

Tot snel!

Q‑Factory Hotel Crew

Q-Factory

Q-Factory Hotel is onderdeel van Q-Factory, het grootste muziekmakerscentrum van Europa. In ons bijzondere gebouw bruist het van de creatieve activiteit. Je vindt er naast muziek, dans en theater (maar weghalen) ook kleine bedrijfjes en zelfstandigen die gebruik maken van onze faciliteiten zoals meeting rooms en flexplekken. Voor meer informatie ->

 

Bekijk Q-Factory

Q-Café

Q-Café is de motor van Q-Factory. Het is een creatieve, sfeervolle plek waar lunchen en creëren hand in hand gaan. Hier ontmoeten artiesten elkaar voor en na de voorstelling. koffietje of een borrel binnen of buiten op het zonnige terras, kan allemaal. Ook kan je hier je tickets en reserveringen regelen. Kortom, hier gebeurt het. Q-Café is elke dag open voor lunch, borrel en diner vanaf 10.00 tot 1:00 uur ’s nachts (rekening houdend met de huidige Corona regels)

Lees verder

Q-Stage

In de theater- en concertzalen van Q‑Factory is altijd wat te zien, te horen of te doen. De crew kan je helpen met tickets of reserveringen. 

Check het complete programma

Q-Repeteren

Bands, dans- en theatergroepen en studenten van het conservatorium. Profs en amateurs. Ze repeteren allemaal bij Q‑Factory. Wij hebben meer dan 50 repetitieruimtes van solistenkamer tot symfonieorkestgrootte. Kaal of compleet ingericht met moderne apparatuur. Voor reserveren of meer informatie, bel of mail +31 (0)20 760 6780, repeteren@Q‑factory-amsterdam.nl.